Τα Βόρεια Προάστια

Δροσιά / Διόνυσος

Δίπλα από την αριστοκρατική περιοχή της Εκάλης, οι εξοχικές αυτές περιοχές προσφέρουν πολύ πράσινο και πολλά δέντρα. Τα περισσότερα από τα σπίτια είναι ευρύχωρα,  μεμονωμένες κατοικίες ή μεζονέτες, με μεγάλους κήπους και σε ορισμένες περιπτώσεις πισίνες. Τα ενοίκια είναι λογικά. Και οι δύο περιοχές βρίσκονται αρκετά κοντά στα σχολεία των Βορείων Προαστείων, αλλά σε μεγάλη απόσταση από το κέντρο της Αθήνας. Η σύνδεση με την Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας και την Αττική Οδό είναι μέσα από την έξοδο στην Εκάλη. Τα καθημερινά ψώνια μπορούν να γίνουν στην Εκάλη ή την Δροσιά.

Εκάλη / Καστρί

Από τα πιο ακριβά προάστια της Αθήνας. Βρίσκονται πολύ κοντά στα Διεθνή και μερικά απο τα καλύτερα Ιδιωτικά Σχολεία της Αθήνας. Η περιοχή είναι καταπράσινη και προσφέρει μερικές από τις καλύτερες βίλες στην Αθήνα, θαυμάσιες επιλογές για μεγάλες οικογένειες, στελέχη του Διπλωματικού Σώματος και Πολυεθνικών εταιρειών στην Αθήνα. Τα περισσότερα από τα σπίτια είναι μονοκατοικίες με εντυπωσιακούς κήπους και ιδιωτικές πισίνες. Το καλοκαίρι, το κλίμα είναι πιο δροσερό απο τις Νότιες περιοχές και είναι υπέροχο για υπαίθρια άσκηση και άλλες δραστηριότητες .
Το γνωστό Εκάλη Club προσφέρει στα μέλη του χώρους εστιατορίων, πισίνα και γήπεδα τέννις. Για τα καθημερινά ψώνια υπάρχει ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ στην Εθνική οδό, και η Κηφισιά είναι πολύ κοντά και προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από καταστήματα και εστιατόρια. Η πρόσβαση στην Εθνική Οδό είναι πολύ εύκολη.

Κηφισιά / Νέα Ερυθραία / Κεφαλάρι

Η Κηφισιά είναι μια απο τις πιο σημαντικές εμπορικές περιοχές και προσφέρει μερικά από τα καλύτερα καταστήματα και εστιατόρια στην Αθήνα. Είναι ιδανική επιλογή για να καλύψει τις ανάγκες όσων θέλουν να ζουν σε μια κοσμοπολίτικη περιοχή, με πολύ πράσινο καθώς και κοντά στα καλύτερα ιδιωτικά και Διεθνή σχολεία, όπως το St Catherine’s British Embassy school, Campion British school, ISA, Melina’s Kindergarden, ACS,το Lycee Francais και Deutsche Schule Athen. Η γραμμή του τρένου προς Πειραιά ξεκινάει στην Κηφισιά (και συνδέεται με το μετρό).  Το Κεφαλάρι και Στροφύλι είναι μερικές απο τις ωραιότερες και πιο αριστοκρατικές γειτονιές της Κηφισιάς. Οι περισσότερες κατοικίες στην περιοχή είναι διαμερίσματα ή μεζονέτες με μικρούς ή μεγαλύτερες κήπους. Μπορείτε επίσης να βρείτε μερικές εξαιρετικές μονοκατοικίες ή βίλες. 

Πολιτεία

Μια πολύ όμορφη περιοχή με θέα της Αθήνας και τα γύρω βουνά. Όπως και στην Εκάλη και την Κηφισιά το κλίμα είναι πιο δροσερό το καλοκαίρι και μπορεί να χιονίσει στη διάρκεια του χειμώνα, καθώς ορισμένα τμήματα της περιοχής είναι ψηλά. Υπάρχουν αρκετές πολυτελής νεόδμητες  κατοικίες στην περιοχή με ωραίους κήπους και σε πολλές περιπτώσεις και πισίνες. Είναι επίσης κοντά στα ιδιωτικά και Διεθνή σχολεία, όπως το St Catherine’s British Embassy school, Campion British school, ISA, Melina’s Kindergarden, ACS, το Lycee Francais και Deutsche Schule Athen. Η Κηφισιά και το εμπορικό κέντρο είναι εύκολα προσβάσιμο με το λεωφορείο και υπάρχουν μερικά καλά εστιατόρια και καφέ στην περιοχή. Το Politia Tennis Club είναι η αθλητική και κοινωνική λέσχη της περιοχής, με πισίνα, εστιατόριο και γήπεδα τένις.

Βριλήσσια / Μελίσσια

Σχετικά νέες περιοχές της Αθήνας με πολλές νέες, μεγάλες πολυκατοικίες που ως επί το πλείστον κατοικούνται από ντόπιους. Είναι ευχάριστα προάστια με καθαρό αέρα και πολύ εύκολη πρόσβαση στην Αττική Οδό και το μετρό. Οι περιοχές αυτές είναι κοντά και στα ξένα και ιδιωτικά σχολεία των βορείων προαστείνω και αποτελούν μια καλή εναλλακτική λύση καθώς τα μισθώματα είναι χαμηλότερα και καλή σχέση τιμής και ποιότητας κατοικιών.

Μαρούσι

Κατά τα τελευταία 15 χρόνια έχει γίνει το εμπορικό και επιχειριματικό κέντρο της Αθήνας, καθώς πολλές απο τις μεγαλύτερες Πολυεθνικές Επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν εκεί την έδρα τους. Σε ορισμένα σημεία του Αμαρουσίου έχουν κτιστεί μεγάλα συγκροτήματα κατοικιών με μοντέρνα διαμερίσματα. Η περιοχή προσφέρει επίσης πολλά μοντέρνα επιπλωμένα διαμερίσματα κατάλληλα για στελέχη εταιρειών και διπλωματών. Η ζήτηση είναι πολύ υψηλή,  και τα καλά διαμερίσματα ενοικιάζονται πολύ γρήγορα. Υπάρχουν πολλά καταστήματα στην περιοχή, καθώς τρία μεγάλα εμπορικά κέντρα, το Mall, το Avenue και το Golden Hall. Το Μαρούσι έχει εξαιρετική σύνδεση με το τρένο για τον Πειραιά καθώς και το μετρό και τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Είναι επίσης κοντά στην Αττική Οδό.

Ψυχικό / Φιλοθέη

Περίπου στη μέση μεταξύ Αθήνας και Εκάλης, τα προάστειο του Ψυχικού και Φιλοθέης είναι απο τις πιο ακριβές περιοχές, με υπέροχες μονοκατοικίες και μικρά συγκροτήματα διαμερισμάτων. Και οι δύο περιοχές είναι πολύ πράσινες και διαθέτουν μικρά ήσυχα δρομάκια ιδανικά για περπάτημα, ποδήλατο ή τρέξιμο. Είναι ιδανικά για διπλωμάτες και ξένα στελέχη εταιρειών, καθώς είναι κοντά σε όλα τα διεθνή σχολεία στα Βόρεια της Αθήνας, ειδικά το ACS, το Lycee Francais και το Deutsche Schule Athen. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι δύο περιοχές είναι αμειγούς κατοικίας. Ωστόσο, υπάρχουν σούπερ μάρκετ στη Λεωφόρο Κηφισίας και αρκετά καλά καταστήματα, κομμωτήρια, μοντέρνα εστιατόρια και καφετέριες στο κοντινό Νέο Ψυχικό και Χαλάνδρι. Το Ψυχικό και η Φιλοθέη βρίσκεται επίσης κοντά σε όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Είναι περιοχές όπου έχουν την έδρα τους πολλές πρεσβείες, διπλωμάτες και στελέχη επιχειρήσεων και αποτελούν την ιδανική επιλογή για αυτούς που θέλουν να είναι κοντά σε όλα.

Παπάγου / Χολαργός

Περίπου 20 με 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Αθήνα ο Χολαργός είναι μια περιοχή όπου μπορείτε να βρείτεόμορφα διαμερίσματα σε λογικά ενοίκια. Είναι επίσης μια δροσερή και πράσινη ​​περιοχή, ειδικά αν ζείτε στην πλαγιά του βουνού και μακριά από κεντρικούς δρόμους. Δεν υπάρχουν πολλά σπίτια με κήπους διαθέσιμα καθώτι διαθέτει περισσότερες πολυκατοικίες. Η περιοχή έχει ποικιλία καταστημάτων και σούπερ μάρκετ. Ο Παπάγος είναι μια πολύ ωραία, ήσυχη περιοχή αμειγούς κατοικίας με μερικά ωραία διαμερίσματα και λίγα σπίτια με κήπους τα οποία είναι τις περισσότερες φορές παλαιότερα. Λόγω της χαμηλής προσφοράς τα μισθώματα είναι σχετικά υψηλότερα. Και οι δύο περιοχές προσφέρουν πολύ καλή πρόσβαση σε όλα τα μέρη της πόλης, δεδομένου ότι είναι κοντά στην Αττική Οδό και το μετρό. Είναι μια καλή επιλογή για οικογένειες που επιθυμούν να είναι κοντά στη Γαλλική Σχολή, ACS-American Community School, Byron College, Campion School και τη Γερμανική Σχολή Αθηνών.

Χαλάνδρι / Αγία Παρασκευή

Αυτές οι περιοχές είναι αρεκτά πυκνοκατοικιμένες και έντονα δομημένες. Αν και υπάρχουν μερικές μονοκατοικίεςθα βρείτε κυρίως διαμερίσματα. Πολλοί ξένοι επιλέγουν να ζήσουν εδώ, επειδή το ACS το Campion και τοΓαλλικό Λύκειο είναι πολύ κοντά, καθώς και Pierce και Deree College. Υπάρχουν μερικές όμορφες περιοχές κοντά στο γαλλικό σχολείο καθώς και πολλά καταστήματα όλων των ειδών στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Η περιοχή είναι αρκετά κοντά στην Αττική Οδό και, ως εκ τούτου προσφέρει πολύ καλή πρόσβαση στο αεροδρόμιο των Σπάτων. Επίσης, δεν είναι πολύ μακριά από το λιμάνι της Ραφήνας.  Και οι δύο περιοχές προσφέρουν πολύ καλή πρόσβαση στο μετρό και όλα τα μέρη της πόλης.